Kamphund?

Ganska ofta får jag frågan ”Är det inte en sån där kamphund?”

Vissa vill inte ens besöka oss för de är rädda att Vera ska bita deras barn!

Det senaste jag fick höra var att Engelsk Bullterrier låg på tredje plats på en lista över de mest bitbenägna hundarna.

Varje gång jag hör detta tittar jag på Vera och tänker Kamphund? Hon?

Vera har ALDRIG ens morrat åt någon. Än mindre försökt bita eller gjort utfall. Jag tror aldrig jag har träffat en hund med större tålamod och snällare sinne.

Men eftersom en hel del verkar vara så säkra på att Bullterriern är en kamphund så var jag tvungen att googla lite för att se vad jag kunde få fram.  ( Nu säger jag inte att alla som har en hund av dessa andra hundraser har farliga hundar!!!)

denna sidan kan man läsa följande:

Bullterrier – Engelsk hundras som uppkom kring 1860 genom en uppfödare i Birmingham. Det var James Hinks som korsade in den numera försvunna vita engelska terriern i de befintliga bull- och terrierhundarna. Bullterriern är numera en renodlad sällskaps- och utställningshund som förekommer i två storlekar: bullterrier och miniatyrbullterrier. Bullterriern har inte förekommit i organiserade hundkamper under de senaste hundra åren.

Här kan man läsa att en Husky är 4e farligaste rasen och ChowChow (!) kommer på 7e plats. Söker jag på bitstatistik hittar jag denna listan:

1. Taxar
2. Chihuahua
3.Jack Russell terrier
4. Akita
5. Australian cattle dog
6. Pit bull
7. Beagle
8. Engelsk springerspaniel
9. Border collie
10. Schäfer

Summa sumarum så hittar jag inte EN ENDA sida där Engelsk Bullterrier finns representerad på någon lista över farliga/bitbenägna hundar. (Hittar dock ingen lista på vilken hundras som biter sönder flest kuddar, dynor, skor eller dylikt. Kanske hade den toppat där? ;-))

Har man sen även svårigheter att skilja de olika raserna åt kommer här några bilder på de olika ”Bull” varianterna som finns. Staffordshire Bullterrier

 Amstaff Pitbull

 Engelsk Bullterrier

Nu VET ju jag att Vera är världens snällaste och det räcker absolut! Men jag tycker att det är oerhört synd att folk ska missa att få lära känna denna underbara hundras pga felaktiga fördomar.

Avslutar detta informativa inlägg med denna geniala lista. Förmodar att det är den som stämmer allra bäst!

3 kommentarer

Under Bullterrier, Vera

3 svar till “Kamphund?

 1. Så bra skrivet Helena! Och va bra att du gjort lite research, Jag tror till och med att en Bulle är världens snällaste hund.
  Hälsningar Peter – och Mini Bullen BuZZ! Kram

 2. Katarina

  Väldigt bra skrivet! Jag blir så ledsen när folk har så många fördomar om våra underbara bullar.

 3. annaochtotti

  Det märks att du är relativt ny bulle ägare och jag säger det med kärlek! Du förstår, efter ett tag orkar man inte bry sig och struntar vad andra tycker och tänker. Men jag var som du när jag hade min första bulle och jag minns hur jobbigt jag tyckte det var.
  Det enda man kan göra att låta ens fantastiska hund bli språkrör för rasen och lära en efter en att bullar helt enkelt är den enda överlägset bästa rasen! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s